S Club 7 Star Meningkatkan Kesedaran tentang Ketagihan Perjudian
toto

S Club 7 Star Meningkatkan Kesedaran tentang Ketagihan Perjudian

Bekas ahli kumpulan S Club 7, Jo O’Meara cuba meningkatkan kesedaran tentang ketagihan perjudian, berkongsi kisahnya sendiri tentang obsesinya terhadap mesin buah-buahan. Dia juga mempromosikan kerja yang dilakukan oleh badan amal UK GamCare, yang menawarkan sokongan kepada orang yang dirugikan oleh perjudian dan mengendalikan Talian Bantuan Perjudian Nasional.

Ketagihan Perjudian Boleh Berlaku kepada Sesiapa sahaja
O’Meara mengimbas kembali bagaimana dia pergi ke dewan bingo buat kali pertama bersama keluarganya ketika berusia 18 tahun dan dia menemui mesin Live Draw Singapore slot buah-buahan. Dia melaporkan dia adalah pemain aktif selama kira-kira lima tahun. Dia menekankan bahawa perjudian membantunya melarikan diri daripada tekanan yang disebabkan oleh lawatan.

Walau bagaimanapun, akhirnya, dia menyedari bahawa tabiat ini menjadikannya antisosial. Dia teringat peristiwa-peristiwa ketika dia keluar dengan kawan-kawan dan akan menghabiskan banyak masa di dalam tandas cuba mendapatkan tiga biji limau atau ceri. Dia berjaya mengatasinya tanpa sokongan profesional tetapi dia sedar bahawa bagi ramai orang ia tidak semudah itu.

Dengan menceritakan kisahnya, bekas penyanyi pop itu cuba memecahkan stereotaip bahawa satu-satunya orang yang mengalami masalah perjudian adalah lelaki yang lebih tua dan untuk membuat semua orang menyedari bahawa isu perjudian boleh menjejaskan hampir semua orang:

“ Saya adalah seorang gadis muda dalam kumpulan pop yang sangat berjaya dan saya mempunyai sesuatu untuk mesin buah-buahan. Dalam masyarakat hari ini, ia lebih mudah diakses – kami mempunyai iPad, tablet, telefon – dan saya live hk dapat melihat betapa mudahnya ia boleh dilakukan dan sejauh mana ia boleh merosakkan kehidupan orang ramai. Saya ingin menyampaikan maksud saya bahawa ia berlaku kepada wanita, wanita muda, juga. ”

Bekas ahli kumpulan S Club 7, Jo O’Meara
Sehingga hari ini, O’Meara tidak melihat obsesi mesin buahnya sebagai ketagihan. Walau bagaimanapun, dia pasti menyedari bahawa dia mempunyai masalah dengannya dan menyatakan bahawa jika dia tidak berhenti keadaan boleh menjadi lebih teruk.

GamCare Melaporkan Krisis Kos Sara Hidup Memaksa Orang Ramai Berjudi
O’Meara juga telah menyatakan kebimbangannya bahawa terdapat kurangnya empati terhadap ketagihan perjudian dan masyarakat tidak benar-benar menyedari bahawa ini sememangnya penyakit. Menurut GamCare, krisis kos sara hidup memberi kesan negatif kepada pemain kerana kebanyakan mereka Togel macau melaporkan bahawa mereka melihat perjudian sebagai cara untuk mendapatkan wang tunai yang sangat diperlukan. Pada masa yang sama, tekanan inflasi juga memaksa mereka yang mengalami masalah perjudian untuk berulang. Selain itu, GamCare melaporkan perdagangan dengan mata wang kripto sebagai satu lagi masalah yang muncul. Satu tinjauan telah mendedahkan bahawa 43% orang yang mempunyai masalah perjudian juga memiliki mata wang kripto dan ada yang mengalami kerugian akibat daripada perdagangan kripto.